VISZONTELADÓKNAK KAMIONOS TÉTELBEN EGYEDI ÁRKÉPZÉS. 

Cím: Nyíregyháza, Muskotály u. 93/A Megrendelés: +3620 315 0456

Gyik

A jó minőségű fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa? 
Ha összevetjük az eleve száraz fabrikett és az eltérő fafajták fűtőértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa fűtőértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha nagyon hosszú ideig szárad a fa, és még ezt teljesítve is csak a jobb minőségű fafajták (pl. gyertyán) kalóriaértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú?
Általában 8-10% körül mozog a telítettsége, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
Szinte nincs hamuja?
A fabrikett égése után elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
A fabrikett rögtön alkalmazható?
A tűzifával ellentétben, amelyet darabolni kell, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nem kell dolgozni, kandallókész állapotban szállítjuk.
A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kazán, cserépkályha)?
A fabrikett egyenletesebben ég, nem lobban el és nem alszik el, alig marad utána káros anyag, mint pl. a tűzifa esetében.
A fabrikett környezetbarát?
A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával? 
Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel vegyes használat nagyobb hatásfokú égéshez vezethet.

Van a fabrikettnek hátránya?A fabrikettet jól megszárított nyersanyagokból (pl. faforgács, faapríték) egy magas nyomáson működő prés (több száz bar) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál tovább ég, és nagyobb fűtőértéket ad le. Tény viszont, hogy nehezebben kap lángra, mert hosszabb idő alatt is képes meggyulladni. Persze ez a vizes fa esetében ugyanígy érvényes. Fabrikett vásárlásakor – bárkitől is vásárolja meg a tüzelőt – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig különféle típusú fabrikettek között óriási eltérések vannak!!!

Kiknek ajánljuk a fabrikettet?
Fabrikettel jó hatásfokkal képes fűteni egy család vagy egy intézmény.
  • fabrikett kertes házba
  • fabrikett társasházaknak
  • fabrikett közösségi házakba, művelődési központba
  • fabrikett iskolába, polgármesteri hivatalokba
Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel? 
Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet 
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leggazdaságosabb fűtőeszközök egyike. Felfűtése hosszú időt vesz igénybe, de nagyon-nagyon sokáig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és kiegészíti a házban uralkodó klímát. 
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a kommunális szeméttel való fűtés, bár ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Érezhetően nagyobb hőérzet valósítható meg tűzifával, de a legoptimálisabb feltételeket fabrikettel tudjuk elérni. 
Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, rengeteg beállítási lehetőséggel is ellátott, saját magát és az égést irányítani képes tüzelőeszköz