VISZONTELADÓKNAK KAMIONOS TÉTELBEN EGYEDI ÁRKÉPZÉS. 

Cím: Nyíregyháza, Muskotály u. 93/A Megrendelés: +3620 315 0456

Hogyan tüzeljünk brikettel?

Keményfa brikettel valamelyest másképp kell tüzelni, mint a hagyományos tűzifával, vagy az olyan más, alacsony fűtőértékű brikettált tüzelővel, mint a szalmabrikett. Ugyanakkor minden kandalló és kályha más és más, ezért azt javasoljuk vásárlóinknak, hogy minden esetben óvatosan, kis mennyiségekkel kezdve kísérletezzék ki a számukra megfelelő tüzelési módszert.

1. LÉPÉS TÜZELÉS ELŐTT: TÁROLÁS

A fabrikett a tűzifához hasonlóan száraz helyen tartandó, ezért tüzelés előtt, ameddig nem használjuk fel az anyagot, ne bontsuk fel feleslegesen a zsákokat. A már felbontott csomagokat javasoljuk mielőbb felhasználni.

2. LÉPÉS TÜZELÉS ELŐKÉSZÜLETE: TŰZTÉR MEGRAKÁSA

Tüzelés előtt fontos, hogy a tűzteret nem szabad teljesen megtölteni, mert a fabrikett tágulhat. A tűzifához hasonló hatás eléréséhez a tűzifa mennyiségének körülbelül egyharmada elégséges!

3. LÉPÉS TÜZELÉS: BEGYÚJTÁS

Felülről ajánlott begyújtani, ez a kéményt is kíméli, és gyorsabb gyulladást is eredményez. De az alulról történő begyújtás sem jelent problémát.

4. LÉPÉS TÜZELÉS KÖZBEN: ERRE FIGYELJÜNK

Tüzelés közben, a fabrikett lángra kapásáig javasolt a nagyobb szellőzés, majd az átizzást követően a szellőzést minimalizálni szükséges.